 |
 |
Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, Fransa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı konusundaki tavrı nedeniyle Fransız ürünlerine karşı başlatılan boykotun sürekli tutulmasını istedi.
Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa Parlamentosunun kararının, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm Türkiye'de tepki ile karşılandığını vurguladı.
Türk tüketicisinin, Fransız ürünlerine karşı başlatılan boykota duyarlı davrandığını ifade eden Keser, "Tüketicinin gücü önemlidir. Siyasi ve diplomatik çalışmaların yanında Fransız ürünlerine karşı başlatılan boykot dalga dalga devam ettirilmelidir" dedi.
Keser, AB süreci dolayısıyla Türkiye'de uyum çalışmalarının devam ettiği bu günlerde, AB üyesi olan Fransız Parlamentosunun, evrensel hak olan ifade özgürlüğünü hiçe sayan ve çelişkili talihsiz kararından üzüntü ve kaygı duyduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Sözde soykırım ile ilgili, bir devletin, lobiler ve gruplar tarafından bu denli etki altına alınmış olmasına, Türkiye yurttaşı olarak anlam veremiyoruz. Bu kapsamda, alınan karara karşı oluşan demokratik tepkileri ve başta sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan boykot girişimlerini destekliyoruz."
Keser, kararın senatodan dönebilmesi için Fransız menşeli ürün ve hizmetlere uygulanan boykotun devam etmesi yönünde, "attıkları her adım medyaya konu olan" tüm sanatçı ve spor adamlarını da boykotu gündemde tutmaya çağırarak, "Bu bir vatandaşlık görevidir" diye konuştu.
ADANA (A. A) - 18. 10. 2006
Bu haber 4.852 kez okundu...
|
 |