 |

 |
Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği TÜBİDER tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi “Tüketici Bilincini Geliştirme Projesi” Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen uluslararası bir panel ile sona erdi. Panele konuşmacı olarak İtalya Tüketici Örgütü ADOC Başkanı Carlo PİLERİ, TÜBİDER Başkanı Fuat ENGİN, TÜ-MER Başkanı Ömer KESER, Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya ve TTKD Başkanı Mehmet BARAK konuşmacı olarak katıldı.
Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER’in destekçi örgüt olarak destek verdiği TÜBİDER Avrupa Birliği “Tüketici Bilincini Geliştirme Projesi” uluslararası bir panel ile sona erdi.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜBİDER başkanı Fuat ENGİN “bu proje ile yüzlerce öğrenci tüketici hakları ile tanıştı” dedi. Proje partnerlerine ve destekçilerine teşekkür eden Başkan Engin, tüketici hakları alanında çalışmalarına hız kesmeksizin devam edeceklerini söyledi.
Panel, İtalya Tüketici Örgütü ADOC Başkanı Carlo PİLERİ’in konuşmaları ile başladı. Pileri; Avrupa Birliği ve İtalya’da ki tüketici örgütleri hakkında salondakilere geniş bilgiler verdi. Ardından İtalya’da başlatılan ve ülkemiz kamuoyuna da yansıyan makarna boykotu ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Pileri, güçlü bir Avrupa Birliği için tüketici örgütlerinin bir araya gelerek birlikte mücadele etmesi gerektiğini ülkesinden örnekler vererek izleyenlere anlattı.
Konuşmasına projeye emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Tüketici Hakları Merkezi Genel Başkanı Ömer KESER, Türkiye’de AB projeleri arasında kamuoyunda en etkin olarak bu projeyi gördüklerini ve proje destekçisi olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirti.
Panel diğer tüketici örgütü başkanlarının konuşmaları ile sona erdi.
Bu haber 4.984 kez okundu...
|
 |