 |

 |
Bilgisayar oyunlarında veya askeri terminolojide sıkça kullanılan "Strateji" kavramı artık günlük hayatımıza da yerleşmeye başladı.
Kısaca "değişen koşullara göre, hızlı, farklı ve "yaratıcı" çözümler bulabilme becerisi" veya "kıt kaynaklarla ideali yakalama becerisi" olarak adlandırılan "Strateji" ve stratejilerin oluşturulma süreci olan "Stratejik Planlama" özel sektör ve kamu kurumlarının son zamanlarda en çok rağbet ettiği yönetim aracı olması yanında, sivil toplum örgütlerinin de baş vurmaya başladığı bir yöntem haline geldi.
Bu gelişmelere yabancı kalmayan Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) yeni stratejiler belirlemek üzere strateji uzmanları ile birlikte çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde Paradigma Strateji Uzmanı Haluk ÜNALDI ile çalışmalarına start veren TÜ-MER, yeni ve etkili bir vizyon ve misyon bulmak için toplantılar yapıyor.
Toplantılarda işlenen konularla ilgili bazı başlıklar şunlar: “Stratejik planlamanın giderek artan önemi”, “Stratejik planlamanın tanıtımı” , “Stratejik planlamanın kurumlara faydaları”, “Stratejik planlamanın aşamaları”, “Vizyon, misyon ve değerler”, “Müşteri ve paydaş”, “Stratejik amaç ve hedefler”, “Dış çevre analizi”, “SWOT analizi”, “Performans açıklığı”, “Faaliyet ve stratejiler”, “Performans kriterleri”, “Kurumlarda stratejik bilinç”, “Stratejinin giderek artan önemi”, “Stratejinin, farklı bakış açıları ile tanımları”, “Strateji ile taktik arasındaki farklar”, “Strateji ile operasyon arasındaki farklar”, “Strateji ile politika arasındaki farklar”, “Stratejik düşünce matrisi”, “Stratejik düşünmenin önündeki engeller”, “Strateji geliştirmenin ‘yeni’ zorlukları”, “Stratejik düşüncenin ilave faktörleri”, “Stratejik planlamanın giderek artan önemi ve aşamaları”.
Sonuçları Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacak olan TÜ-MER aynı zamanda kısa ve uzun vadeli faaliyetler ve hedefler belirliyor.
Bu haber 4.894 kez okundu...
|
 |